De kleinschaligheid zorgt ervoor dat je iedereen persoonlijk kent. Je kent iedereen, dus je kunt gewoon lekker bij iedereen aansluiten. Je zit namelijk allemaal samen op het leerplein en maakt sneller contact met elkaar.

Jolie – Leerling

 

 

Maak je keuze

Samen ontdekken, groeien en uitblinken

Het Grotius College is voor leerlingen een fijne plek om te leren en een goed diploma te behalen. We dagen leerlingen uit om nieuwsgierig te zijn, om te durven en te doen en om fouten te maken. Dit doen we in een school waar aandacht is voor de individuele leerling en voor elkaar.  Iedere leerling heeft een coach die samen met jou ontdekt welke manier van leren het beste bij jou past zodat jij gemotiveerd bent en blijft om te leren. Leerlingen die moeite hebben met leren kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om extra begeleiding te krijgen na school. We bieden onder meer (gratis) huiswerkbegeleiding, examentraining en hebben een rijk naschools aanbod bestaande uit sport, muziek, schaken, debatteren. Ons programma Grootz is voor leerlingen die gemiddeld sneller leren en behoefte hebben aan meer uitdaging en verdieping in dezelfde lestijd.

De Grotius leerling staat met 1 voet in de school en 1 voet in de samenleving. Leren vindt niet alleen plaats in het klaslokaal maar ook buiten de school in samenwerking met culturele partners, bedrijven en organisaties. Regelmatig vinden er gastlessen plaats in de les door deskundigen. We bieden een breed programma aan van leerzame activiteiten in de regio en in binnen-en buitenland.

De komende jaren zal Het Grotius College verhuizen naar een nieuw gebouw middenin het centrum van Heerlen.

 

 

Kom naar Het Grotius College

Je kunt het beste ervaren hoe het is op onze school als je er zelf hebt rondgelopen. Kom daarom de sfeer proeven op onze open dag, meeloopmiddag of boek een rondleiding. Je ervaart dan zelf hoe wij op Het Grotius College werken, je maakt kennis met andere leerlingen, onze docenten en coaches. Je bent van harte welkom!

 

 

Aanmelden bij Grotius

Nieuws

Geslaagd!

juli 2 2024

Vandaag is de uitslag van de herkansingen bekend gemaakt. We zijn super blij en trots op alle leerlingen die alsnog geslaagd zijn! Hierdoor hebben we als eindresultaat op vmbo 83% geslaagd, havo 81% geslaagd en vwo 96% geslaagd. We ontva...

Lees verder

Boeken inleveren/ophalen

juni 14 2024

Schooljaar 2023-2024: Alle leerlingen dienen hun boeken op school in te leveren. De boeken kunnen ingeleverd worden op dinsdag 2 jul...

Lees verder

Presentatie jubileumboek

juni 11 2024

Vrijdag 31 mei vond de presentatie van ons jubileumboek plaats. Het was een enerverende middag waar oud-collega's en -leerlingen hun tijd o...

Lees verder

Wat vinden anderen van ons?

Meer informatie ontvangen over onze school?

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks (4 keer) een bericht met informatie over onze school en onze nieuwsbrief die we twee keer per jaar mailen.

 

 

Home Contact Form