Cambridge English

Veel van onze leerlingen komen later op plaatsen terecht waar Engels de voertaal is, een universiteit of bedrijf. De wereld verandert snel en grenzen vervagen: des te meer reden om Engels uitstekend te beheersen. Daarom kan je vanaf 2 vwo bij ons op school extra lessen Engels volgen: Cambridge English.

Internationaal erkende certificaten

De universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal gelden als standaard. De bijbehorende diploma’s worden Cambridge Certificates genoemd.

De twee bekendste diploma’s zijn het zogenaamde First Certificate in English (FCE) en het Certificate in Advanced English (CAE):

  • First Certificate in English (FCE)
    Dit examen wordt over de hele wereld het meest afgenomen. Het diploma is erkend in handel en industrie en in beroepsopleidingen. Het examen bestaat uit 5 onderdelen: Lezen, schrijven, test vocabulaire, luisteren, spreken.
  • Certificate in Advanced English (CAE)
    Dit diploma heeft een zeer hoog niveau en is belangrijk voor toegang tot buitenlandse universiteiten en hbo-opleidingen. Het examen bestaat uit 5 onderdelen: Lezen, schrijven, test vocabulaire, luisteren, spreken.

Doordat het niveau van het Cambridge English de bekende vwo-eindtermen overstijgt, vormen de Cambridge-certificaten een waardevolle aanvulling op het gymnasiumdiploma. Cambridge University en de British Council nemen zelf de correctie en beoordeling van deze internationaal erkende certificaten voor hun rekening.

De bijbehorende diploma’s zijn in 122 landen erkend als officieel certificaat. De Universiteit van Cambridge bepaalt de cijfers. Native speakers (docenten die van oorsprong Engelstalig zijn) nemen de examens in Eindhoven of Maastricht af en zorgen voor de correctie. Door deze constructie is de kwaliteit gewaarborgd.

Wil je meer weten over dit speciale programma? Vraag je coach dan eens om meer informatie!

Wil jij naar school op Grotius?
Super tof!

Meld je aan  


Downloads  


Contact
We zijn elke schooldag geopend en telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Akerstraat 117 - 6417 BM - Heerlen
045 571 39 52
info@grotius-lvo.nl

© 2023 - Grotius College