Kunst en cultuur

Music makes friends!

Kunst inspireert, geeft energie en leidt tot nieuwe ideeën. Ook het maken van kunst is een goede manier om emoties en gedachten te uiten die niet meteen met spreektaal te delen zijn.  Kunst maakt je nieuwsgierig, kan je in vervoering brengen en kan soms ook troost bieden. Kunst inspireert en draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen en versterkt ook het leerklimaat op school.

Op Grotius bieden we kunst en muziek aan in alle klassen van de onderbouw en als keuze- examenvak in de bovenbouw van mavo, havo en vwo.

We zorgen ieder jaar voor een rijk cultureel programma met zowel buitenschoolse activiteiten als projecten binnenshuis met gastdocenten. We creëren een inspirerende leeromgeving met ruime vaklokalen; muziekstudio’s; presentaties; een ruim aanbod van materialen en vakdeskundigen (kunstenaars als gastdocenten o.a)

Door het vak CKV (culturele en kunstzinnige vorming) ligt het accent op de buitenschoolse activiteiten in leerjaar 4, omdat dit een verplicht vak is voor iedereen. Maar we zorgen echter dat elk leerjaar op elk niveau minimaal een cultureel uitje of kunstproject op het programma heeft staan.

Voor een goede inhoudelijke programmering werken we nauw samen met de culturele partners uit de regio. (Parkstad Limburg Theater; Schunck Glaspaleis, Vazom; bioscoop Royal).Dit jaar bezoeken onze brugklassers en vierde klassers de bijzondere activiteit de tentoonstelling van Keith Haring: Grace House Mural in Schunck Glaspaleis, maart 2022.

Bespeel je een instrument of vind je het leuk om te zingen? Grotiuscollege heeft een koor en orkest dat meedoet op internationaal niveau. Ieder jaar wordt er een meerdaagse concertreis georganiseerd naar één van onze partnerscholen in het buitenland. Naast het musiceren maak je nieuwe vrienden en ontdek je hoe leuk het is om op een podium te staan. De afgelopen jaren waren wij al in: Manchester, Cambridge, Eckernförde, Salzburg, Graz, Trento, Venetië en Lyon. Naast de optredens in het buitenland staan wij ook jaarlijks met een (kleine) productie in een theater in de buurt.

Culturele Agenda

De culturele agenda voor schooljaar 2021-2022 is nog niet klaar. Naast theaterbezoek organiseren wij ook kunstdagen en workshops voor leerlingen uit de onderbouw. Deze agenda zal regelmatig worden bijgewerkt.

De activiteiten worden betaald met de cultuurkaart.

Wil jij naar school op Grotius?
Super tof!

Meld je aan  


Downloads  


Contact
We zijn elke schooldag geopend en telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Akerstraat 117 - 6417 BM - Heerlen
045 571 39 52
info@grotius-lvo.nl

© 2023 - Grotius College