In de persconferentie van 18 december jl. is een lockdown aangekondigd om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen en om de druk op de zorg zo veel mogelijk te beperken. De lockdown duurt van zondag 19 december tot en met vrijdag 14 januari. De maatregelen zijn na te lezen op de website van de rijksoverheid. Een van de maatregelen is dat alle onderwijsinstellingen gesloten worden.

Onze school is vanaf aanstaande maandag 20 december tot en met 9 januari gesloten voor fysieke lessen. Voor kwetsbare leerlingen en leerlingen met ouders die een cruciaal beroep hebben is noodopvang beschikbaar tot en met 23 december aanstaande. Wil je gebruikmaken van de noodopvang op school, laat het dan weten aan teamleider Raymond Meijs, via r.meijs@stichtinglvo.nl.

 

De laatste week voor de kerstvakantie
De geplande fysieke lessen en toetsen van 20 december tot en met 24 december gaan niet door MET UITZONDERING VAN de PTA-toetsen in de (voor-) examenklassen. We verwachten je dus wel op school als je deze week:

  • schoolexamen(s) moet doen (“PTA’s”). Het reeds gecommuniceerde rooster blijven we hanteren. Alleen de toetsen van VWO5 en de examenklassen gaan door, alle andere toetsen worden op een later tijdstip ingehaald.

We plannen de komende week geen online lessen. Dit betekent dat leerlingen die geen schoolexamens maken vrij zijn. De resterende toetsen voor alle andere klassen worden verplaatst. Hierover worden jullie nog nader geïnformeerd.

Leerlingen die op school nog dringend zaken nodig hebben die nog in hun kluisje liggen, kunnen dit uit hun kluisje komen halen volgens onderstaand schema:

  • Leerjaar 1: maandag 20-12, 10.30 – 11.15 uur
  • Leerjaar 2: maandag 20-12, 11.15 – 12.00 uur
  • Leerjaar 3: dinsdag 21-12, 10.30 – 11.15 uur
  • Leerjaar 4 H/V: dinsdag 21-12, 11.15 – 12.00 uur

Leerlingen moeten direct na het ophalen van hun spullen direct het schoolgebouw en –terrein verlaten. Leerlingen die PTA’s maken, kunnen voor of na hun toets de spullen uit hun kluisje halen.

 Na de kerstvakantie

Van 25 december tot en met 9 januari 2022 is het kerstvakantie. Als het mogelijk is zal de school op 10 januari weer open zijn voor lessen, maar we bereiden ons erop voor dat de lessen op maandag 10 januari online zullen zijn. Het kabinet beslist namelijk op 3 januari of de scholen vanaf 10 januari fysiek weer opengaan of dat de lessen online zullen zijn. We laten je zo snel mogelijk weten wat dit betekent voor de lessen en roosters van de leerlingen, in het bijzonder van de eindexamenleerlingen.

We hadden het graag anders gezien omdat het naar school gaan voor onze leerlingen zo ontzettend belangrijk is. Het is nu helaas niet anders en ook na de kerstvakantie zetten onze medewerkers alles op alles om de (online) lessen zo goed mogelijk te organiseren.

Ondanks deze nieuwe maatregelen wensen wij iedereen fijne feestdagen toe en een mooi begin van het nieuwe jaar. Zorg goed voor elkaar en blijf gezond!

 

 

Wil jij naar school op Grotius?
Super tof!

Meld je aan  


Downloads  


Contact
We zijn elke schooldag geopend en telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Akerstraat 117 - 6417 BM - Heerlen
045 571 39 52
info@grotius-lvo.nl

© 2023 - Grotius College