United Schools in Music gaat weer op tour!

 

In schooljaar 2019-2020 zijn we dankzij een subsidie in het kader van Erasmus+ begonnen aan het project “United Schools in Music”.

De officiële start voor de leerlingen was in februari 2020. 90 Leerlingen uit Turkije, La Reunion, Oostenrijk en Duitsland ware te gast op Grotius. 5 Dagen componeren, musiceren, dansen en elkaar leren kennen. Op die momenten leer je pas echt dat muziek een universele taal is en er geen grenzen zijn.

Helaas was door Covid-19 reizen niet meer mogelijk en zijn de reizen vervangen door enkele online activiteiten. Echt musiceren blijft natuurlijk het leukste, maar tijdens de onlinesessies hebben we ook gezien dat alle jongeren in heel Europa tegen dezelfde problemen zijn aangelopen tijdens de lockdowns.

Achter de schermen zijn we druk bezig met het herschrijven van het project, zodat we komend schooljaar zoveel mogelijk leerlingen mee kunnen nemen naar Oostenrijk, Duitsland en Turkije. Deze reizen worden mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies in het kader van Erasmus+. Daarom kunnen we de kosten zo laag mogelijk houden. Op dit moment gaan we uit van een eigen bijdrage van ongeveer 160 euro per leerling voor een 5 daagse en geheel verzorgde reis. Wij hopen de data nog voor de zomervakantie bekend te maken.

Bespeel je een instrument of zing je graag en lijkt het je leuk om in korte tijd met nieuwe vrienden muziek te maken, te communiceren in het Engels en andere culturen te leren kennen? Meld je dan aan bij dhr. Luesink. Ons motto is niet voor niets: “Music makes Friends”

Wil jij naar school op Grotius?
Super tof!

Meld je aan  


Downloads  


Contact
We zijn elke schooldag geopend en telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Akerstraat 117 - 6417 BM - Heerlen
045 571 39 52
info@grotius-lvo.nl

© 2023 - Grotius College