Dit is Grotius

Het Grotiuscollege is een openbare school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Onze school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de fiets. Je herkent Grotius meteen: een modern en opvallend gebouw. We zijn een gezellige, warme school en vinden elkaar belangrijk. We hebben respect voor elkaar en iedereen is bij ons gelijk. Grotiuscollege is al 73 jaar een school waar jij centraal staat. Wij dagen je graag uit om je breed en internationaal te ontwikkelen op jouw eigen manier. Niet voor niets is onze slogan: Jij op 1!

Jij op 1
Wij vinden elkaar belangrijk bij Grotius. Met elkaar bedoelen we: leerlingen, leraren, medewerkers en ouders. Daarom is onze slogan ‘Jij op 1’. Dat betekent aandacht voor elkaar, proberen elkaar te begrijpen en rekening houden met elkaar. En in die veilige en persoonlijke omgeving enorm veel leren en ontdekken. Zodat jij straks klaar bent voor een mooie toekomst. Zodat jij later aan de slag kan bij organisaties in de regio, in heel Nederland, maar ook over de grens. Zodat jij een prima basis hebt om een fijn leven op te bouwen waar je maar wilt. Een leven waarin voor jou hopelijk veel mensen op 1 staan!

Hugo Grotius
Kom op voor je mening, respecteer anderen, wees nieuwsgierig, ondernemend en creatief en stap over grenzen. Dat is typisch Hugo de Groot (in het Latijn: Hugo Grotius). Daarom heten wij Grotius. Wij hebben namelijk precies dezelfde overtuigingen als deze bekende Nederlandse geleerde. En dat merk je aan alles op onze school.

Jij op 1!

Navigeer snel naar:

Wil jij naar school op Grotius?
Super tof!

Meld je aan  


Downloads  


Contact
We zijn elke schooldag geopend en telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Akerstraat 117 - 6417 BM - Heerlen
045 571 39 52
info@grotius-lvo.nl

© 2023 - Grotius College