Gepersonaliseerd leren op Grotius

Het Grotiuscollege gebruikt de onderwijsmethode Gepersonaliseerd Leren: leren op de manier die het beste bij jou past. Belangrijke kenmerken van deze methode zijn: een persoonlijke coach, veel structuur en plannen, werken volgens doelen, weinig thuiswerk en geen tussenuren. Verder kun je vakken waar jij goed in bent sneller of op een hoger niveau afronden. Ook bepalen we pas na 2 jaar of je mavo of havo/vwo gaat doen.

Wat is jouw manier van leren?
Hoe leer jij? Ben je meer een doener of een denker? Wij helpen je bij het zoeken wat het betekent om jezelf te zijn én hoe jij het beste leert. Op het Grotiuscollege kun jij je ontwikkelen op jouw manier. Er is ruimte voor jouw leerstijl, jouw talenten en jouw uitdagingen.

Je krijgt bij ons vrijheid. Maar je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor jouw leertraject. Je stelt zelf je eigen leerdoelen op en werkt gericht aan jouw prestaties. Dat noemen we: eigenaarschap. Heb je hulp nodig? Dan staat jouw persoonlijke coach voor je klaar.

Jouw persoonlijke coach
Op Grotius krijg je een persoonlijke coach die er voor jou is. Jouw coach is een leraar die je helpt om het beste uit jezelf te halen en je doelen te bereiken. Elke leraar coacht ongeveer vijftien leerlingen uit een basisgroep.

Samen met je coach bespreek je wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat aanpakken. Gaat het bijvoorbeeld niet zo goed met het vak Frans? Dan maak jij met je coach een plan om dat te veranderen.

Elke week heb je met je coach een gesprek van 15 minuten. Dan bespreek je hoe het met jouw plan gaat: Loopt het zoals gepland? Ben je tevreden met het resultaat? Kan er nog iets beter? Deze vragen helpen jou om na te denken over wat je hebt bereikt. En wat je nog wil leren of verbeteren.

Tussendoor kun je altijd bij je coach (of een andere leraar) terecht als je ergens mee zit.

Gepersonaliseerd Leren
De methode Gepersonaliseerd Leren is gebaseerd op een Zweeds onderwijssysteem met de naam Kunskapskolan. Steeds meer scholen gebruiken deze succesvolle manier van gepersonaliseerd onderwijs. Gepersonaliseerd Leren past ook goed bij de werkwijze op de basisschool.

Natuurlijk houden we de kwaliteit van het onderwijs en de voortgang en ontwikkeling van jou als leerling goed in de gaten. Wij geloven in de toekomst van gepersonaliseerd onderwijs en zijn trots op onze aanpak!

Wil jij naar school op Grotius?
Super tof!

Meld je aan  


Downloads  


Contact
We zijn elke schooldag geopend en telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 16.30 uur.

Akerstraat 117 - 6417 BM - Heerlen
045 571 39 52
info@grotius-lvo.nl

© 2023 - Grotius College